Nieuwe vraag
Allah
Bedevaartgangers uit alle delen van de wereld bidden op de 'berg van genade' in Mekka om vergeving van Allah

Beste Dua om vergeving te vragen (seyyidul istighfar)

Smeekbede om vergiffenis te vragen en je zonden uit te wissen

Als je op zoek bent naar een dua om tot rust te komen, dan is het verstandig als je vergeving vraagt aan Allah met één van de mooiste duas die wij hiervoor kennen.

De geliefde profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem) heeft namelijk gezegd:

“De beste smeekbede (dua) voor het vragen van vergeving (Seyyid-al-Istighfar) is om te zeggen:

اَللّٰهُمَّ اَنْتَ رَبِّيْ ، لَا اِلٰهَ اِلَّا اَنْتَ خَلَقْتَنِيْ وَاَنَا عَبْدُكَ ، وَاَنَا عَلَی عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ اَعُوْذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ ، اَبُوْءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَيَّ ، وَ اَبُوْءُ بِذَنْبِي ، فَاغْفِرْ لِيْ ، فَاِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوْبَ اِلَّا اَنْتَ

Allâhumma Anta Rabbî, lâ ilâha illâ Anta, khalaqtanî wa anâ ‘abduka, wa anâ ‘alâ ‘ahdika wa wa’dika mastata’tu, a’ûdhu bika min sharri mâ sana’tu, abû’u laka bini’maktika ‘alayya, wa abû’u bidhanbî, faghfir lî, fa innahu lâ yaghfirudh-dhunûba illâ Anta

O Allah! U bent mijn Heer (Rabb). Er is geen andere god behalve U. U heeft mij gecreëerd, en ik ben Uw slaaf en dienaar. En ik houd mij aan Uw verbond zo veel als ik kan. Ik zoek toevlucht bij U van het kwaad dat ik heb gedaan. Ik erken de gunsten die U mij hebt geschonken en ik beken mijn zonden. Vergeef mij! Want niemand heeft de macht om te vergeven, behalve U.

Wie met overtuiging deze smeekbede (dua) gedurende de dag doet en overlijdt gedurende die dag (voor de avond), diegene zal een van de bewoners van het Paradijs (Jannah) worden. En wie met overtuiging deze smeekbede (dua) gedurende de nacht doet en overlijdt gedurende die nacht (voor de ochtend), diegene zal een van de bewoners van het Paradijs (Jannah) worden.”

[Sahih al-Bukhari; 8,75,318, at-Tirmidhi; 3393, an-Nasa’i; 5522, Ahmad; 16662]