Nieuwe vraag
The Messenger (Risalah) film samen kijken

Movie time! – DAG 4 Corona Challenge

Dag 4: Samen film kijken

Vandaag hebben we weer 3 parels voor je klaar staan.

  1. Samen film The Messenger (Risalah) live op Youtube kijken!
  2. Een onvergetelijke Challenge, het vasten.
  3. Antwoord raadsel van gisteren + nieuw raadsel

 


1. The Messenger om 19.30 uur

Zowat elke moslim kent de film The Messenger: het verhaal van de Islam (1976). En als je deze klassieker nog niet hebt gezien, dan zul je waarschijnlijk voortaan net als velen deze film jaarlijks opnieuw bekijken. Deze film helpt je begrijpen wie onze geliefde profeet Mohammed ﷺ was en hoe de begintijden van de islam eruit zag.

Je hebt echt geluk, want vandaag gaan we hem samen kijken. De première is om 19:30 uur, live op onze Youtube kanaal. Maak het jezelf comfortabel, nodig je vrienden (online uiteraard) uit en kijk met het hele gezin mee. Zijn er mensen die het niet hebben gezien, dan is het echt een aanrader aan vooral jong en oud.

Dus wees erbij om 19:30 uur op de onderstaande link:

https://youtu.be/BQm4_ksu9Ww 

 

(Over de Challenge van gisteren: Je kunt je meme nog inleveren tot maandag 6 april om 23.59 uur. Daarna gaan we een winnaar uitkiezen. Je kunt een mooie prijs winnen. Dus gebruik je creativiteit en creëer een unieke meme. En deel het met ons (via Facebook, Insta of Whatsapp). )

 


 

2. Morgen vasten?

Met het mooie weer van vandaag zou je het bijna vergeten, maar de Ramadan is om de hoek. Over een paar weken mogen wij de mooie maand Ramadan verwelkomen. En zoals een mooie Hadith ons leert is de maand Rajab voor Allah Ta’ala , de maand Sha’baan voor de profeet (vzmh) en de maand Ramadan voor de gehele Ummah. Laten we onze zaadjes deze maand extra water geven, zodat we dit in de ramadan kunnen plukken!

 

Ga met ons de Challenge aan door de volgende opdracht uit te voeren:

  • Motiveer iemand om samen met jou morgen (of anders donderdag) te vasten ter voorbereiding op de maand Ramadan.
  • Verbreek je vasten samen (dit kan ook telefonisch) en inspireer ons met je iftar maaltijd.
  • De leukste foto van een (gezonde) iftar-maaltijd ontvangt een lekker dadelpakket.

 

 

3. Raadsel van vandaag (+ antwoord van gister)

Eerst antwoord van gisteren:

We zeiden bij het raadsel van gisteren nog zo: kijk niet op Google. Want iedereen die ‘doodskist’ gokte, had het fout.

Het juiste antwoord is: de kafan (islamitische lijkwade / lijkkleed). 

 

Ja het klopt, we hebben je bewust willen herinneren aan de dood. Want in de islam is de dood alleen maar de deur die voor ons opent naar het eeuwige leven. Er zijn veel voordelen om aan je eigen einde te denken.

Wat zegt de islam over de dood?

De dood is niet het einde van een leven noch het verwijderen van leven uit levende dingen of wezens. Integendeel is het iets, dat geschapen is, net als het leven. God schept de dood in een levend ding of wezen, opdat dat ding of wezen sterft. Aangezien Gods schepping altijd mooi is, is de dood ook mooi. Dit komt omdat alle mensen een intrinsiek gevoel van eeuwigheid hebben en zich daarom gevangen voelen in de enge grenzen van de materiële wereld en daarom smachten zij naar eeuwigheid. Iedereen die zich bewust is van zijn natuur zal zijn eeuwigheid telkens weer horen weerklinken. Als ons het gehele universum zou gegeven worden, dan nog zouden we blijven verlangen naar het eeuwige leven, waar we voor geschapen zijn. Deze natuurlijke neiging tot eeuwig geluk komt van een objectieve werkelijkheid: het bestaan van het eeuwige leven en ons verlangen daarnaar. De dood is de deur die naar de eeuwigheid opengaat.

Degenen die geloven en een rechtvaardig leven leiden, worden door open vensters begroet vanuit de plaatsen die voor hen in het paradijs zijn gereserveerd. De profeet Mohammed – vrede en zegeningen zij met hem – verklaarde dat de zielen van de rechtschapenen uit de lichamen worden weggenomen zo soepel als stromend water uit een kan. Sterker nog, martelaren voelen de pijn van de dood niet en weten niet eens dat ze dood zijn. Integendeel, zij beschouwen zichzelf dat ze overgedragen worden naar een betere wereld en genieten van een volmaakt geluk.

Met de dood begint eeuwig leven

Hoewel de dood verval lijkt te brengen, het leven te doven en plezier te vernietigen, staat hij in feite voor een goddelijk ontslag van de zware plichten van het wereldse leven. Het is niet meer dan een verandering van verblijfplaats, een overdracht van het lichaam, een uitnodiging voor en het begin van een eeuwigdurend leven. Het bevrijdt ons van de ontberingen van dit wereldse leven, dat een turbulente, verstikkende, benauwende kerker is, die geleidelijk aan zwaarder wordt door ouderdom en ziekte en laat ons toe tot de eeuwige cirkel van de genade van de Eeuwige Geliefde. Daar mogen we van het eeuwigdurende gezelschap van onze geliefden en de troost van een gelukkig, eeuwig leven genieten.

De wereld wordt voortdurend verlevendigd door middel van handelingen van schepping en dood. De dood leidt naar een volmaakter leven. Het sterven van planten, de simpelste vorm van leven, bewijst zichzelf als een werk van goddelijke kunst, evenals hun levens, maar wel een die volmaakter en beter is vormgegeven. Als het zaad van een vrucht in de grond sterft, lijkt het alsof het ontbindt en wegrot. Maar in werkelijkheid ondergaat het een perfect chemisch proces, passeert het vooraf bepaalde stadia van hervorming en groeit uiteindelijk weer uit tot een nieuwe volwaardige boom. Dus de dood van een zaad is in werkelijkheid het begin van een nieuwe boom, een nieuw, meer perfecte en gedetailleerder leven.

Aangezien de dood van fruit, groente en vlees in onze maag er voor zorgt dat ze naar het niveau van menselijk leven stijgen, kan hun dood in die zin als beter worden beschouwd dan hun leven. Daar het sterven van planten zo perfect is en een zo groot doel dient, moet onze dood, gezien het feit dat wij de hoogste vorm van leven zijn, nog perfecter zijn en een nog groter doel dienen. Als we eenmaal onder de grond liggen, zullen we ongetwijfeld voor het eeuwige leven worden opgewekt.

 

Raadsel van vandaag:

Dit wordt echt een pittige, want zelfs broeder Google weet het antwoord niet op het volgende raadsel:

 

Ik ben in contact met iedereen, maar niemand ziet mij. Ieder moment heb ik contact, maar niemand merkt mij.

 

Neem je tijd hiervoor en laat ons met een berichtje weten of je het antwoord op het raadsel hebt gevonden.


 

  Wat kan jij nu doen?

Voor jezelf

  1. Nodig iemand uit om samen met jou naar The Messenger te kijken.
  2. En praat na afloop over wat jij de mooiste scene vond en waarom.

 

Voor anderen

Vond je dit waardevol? Help anderen om deze parels niet te missen.

  1. Stuur in 1 Whatsapp-groep (of naar 3 vrienden) het volgende bericht om hun uit te nodigen samen met jou deel te nemen aan deze challenge:

We gaan straks een film kijken. Kijk je ook mee? Ik doe namelijk mee met de Corona Challenge van Vraagislam. En dacht misschien vind je het leuk om ook mee te doen. Als je de volgende Challenge samen wil doen, dan kun je je ook aanmelden met één klik: www.vraagislam.nl/CC

  👆 P.S. Kopieer & deel de dikgedrukte tekst hierboven 👆