Nieuwe vraag

Over ons

Welkom op Vraagislam.nl,

Deze site is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de islam: gelovigen, niet-gelovigen en spirituelen.

Om welke reden u deze site ook bezoekt, u bent van harte welkom om de Islam op een objectieve manier te leren kennen en uw kritische vragen te stellen. Dat is immers wat er, naar onze mening, in de huidige samenleving te weinig gebeurt, elkaar leren kennen door middel van dialoog. Met behulp van deze site proberen wij een kleine stap te zetten naar een meer begripvolle en respectvolle omgang met elkaar.

Wij kunnen niet ontkennen dat de berichtgeving over de islam in de media, de afgelopen jaren vooral van negatieve aard is geweest. Geen wonder dat mensen een verstoord beeld krijgen van wat de islam werkelijk is en wat de normen en waarden zijn die deze religie uitdraagt. Dit heeft tot gevolg dat er onder niet-moslims onbegrip en angst voor de islam ontstaat en onder moslims een groeiende drang zich af te zetten tegen deze samenleving waarin zij zich onbegrepen voelen. Naar ons idee een neerwaartse spiraal die doorbroken moet worden.

Het team van Vraagislam.nl bestaat uit een zeer diverse groep jongeren, zowel in culturele als professionele zin. Hierdoor kunnen wij vanuit verschillende perspectieven vragen en thema’s behandelen, wat naar onze mening onmisbaar is in de huidige samenleving.

De informatie op deze site bevat de basisprincipes van de islam. De zogenaamde ‘pilaren’ en ‘zuilen’ waar het geloof op rust. Voor meer specifieke informatie over bepaalde onderwerpen kunt u kijken bij ‘vraag & antwoord’.

Hartelijke groet en veel leesplezier!

Team Vraagislam