Nieuwe vraag
Terreur aanslag moskee Nieuw Zeeland reactie en oproep van moslims

Oproep na terreuraanslag Nieuw Zeeland

Vandaag hebben wij niet in onze slaap, maar bij het wakker worden een nachtmerrie beleefd. Terroristen hebben tientallen onschuldige mensen koelbloedig vermoord en verwond in Nieuw-Zeeland.

Op deze heilige dag (vrijdag) in de heilige maand (rajab) dienen onze smeekbedes in het specifiek uit te gaan naar alle overledenen, gewonden en hun nabestaanden en hiernaast naar de vele mensen die dagelijks in oorlog leven of in tirannie.

De aanslagen bewijzen nogmaals: terrorisme kent geen kleur of religie. Met haat gevulde harten kunnen iedere ideologie misbruiken om hun eigen gif te verspreiden.

Nu de spanningen zo hoog oplopen is onze oproep dat een ieder binnen zijn macht werkt aan de veiligheid en harmonie van Nederland/België. De overheid heeft als taak om haar burgers te beschermen en kan extra beveiliging inschakelen om de moskeeën bescherming te bieden.

Als burgers dienen wij de toenadering tot elkaar te zoeken en de radicalen, extremen en populisten geen kansen te bieden om hun slaatje te slaan uit zulke ingrijpende gebeurtenissen.

Samen staan wij sterk!

OPROEP:

Help dit nodige geluid te verspreiden: deel dit bericht!