Nieuwe vraag

Ramadan Challenge dag 10: Vergiffenis

Dag 10: Vergiffenis

Stel je voor dat iedere zonde van jou de vorm van een huis zou aannemen. Hoe groot zou jouw imperium worden? Zou je een dorp vol huizen bezitten, of koning(in) van Zondaarland worden? Of misschien zelfs de grootste ‘heerser’ op aarde?

Niet getreurd. We hebben goed nieuws voor jou.

Alhamdulillah hebben we de dubbele cijfers bereikt als het gaat om vastendagen. Dag 10 alweer!

De nobele profeet (vrede zij met hem) verdeelt de Ramadan in 3 delen in een (zwakke) overlevering:

1e deel- 10 dagen van genade

2e deel- 10 dagen van vergeving

3e deel- 10 dagen van bevrijding van het hellevuur

Laten we deze ideale kans pakken om veelvuldig om vergiffenis te vragen.

CHALLENGE

  1. Lees soera 19, Maryam: luister of lees mee! klik hier Soera 19 – Maryam – Maryam (Maria) – en alle gebedstijden | Koran.nlVergeet hierbij niet het goede nieuws die onze profeet Mohammed (ﷺ )hierover aangeeft:“Degene die één letter uit het Boek van Allah leest, zal een beloning krijgen en de beloning zal met tien vermenigvuldigd worden. En ik (de Profeet) zeg niet dat ‘Alif-Laam-Miem’ als één letter beschouwd worden, maar ‘Alif’ is een letter, ‘Laam’ is een letter en ‘Miem’ is een letter.”Dit wil je niet missen hè! 🙂
  2. Vraag Allah om vergeven te worden. Laat vandaag de dag zijn waarop Hij jouw gezicht gaat laten glimlachen doordat jij oprecht om vergeving en een nieuwe, schone lei hebt gevraagd.
  3. En nadat je dit hebt gedaan, zorg op jouw beurt ervoor dat jij een glimlach gaat toveren op het gezicht van iemand anders. Geef vandaag daarom complimenten aan minimaal 3 personen. Bijvoorbeeld je partner, je ouders, je broers/zussen of iemand anders die je dierbaar is. Tip: pak je telefoon en open je contactlijst, kies 3 personen en bel ze! Geef hierbij de voorkeur aan mensen die extra blij zullen zijn met jouw belletje. Het kan zijn dat je een broeder, zuster of een familielid bewust of onbewust  gekwetst of pijn hebben gedaan. Zoek of bel de persoon op die je hebt gekwetst en probeer weer de schade te herstellen.
  4. Memoriseer en praktiseer de dhikr hieronder en deel het met de persoon waarmee je contact hebt opgenomen.

 

Waarom zou ik moeten vragen om vergeving?

Er is één hele belangrijke reden wáárom je om vergeving zou moeten vragen.

Allah zegt in deze hadith qoedsiy:

“O zoon van Adam (mensheid), waarlijk, zolang jij Mij aanroept en op Mij hoopt, dan zal Ik jou vergeven, wat je ook maar hebt gedaan, zonder hier naar om te kijken. O zoon van Adam, al zouden je zonden tot aan de hemel reiken, waarna jij Mij om vergeving vraagt, dan zal Ik je vergeven. O zoon van Adam, al zou je tot Mij komen met zoveel zonden dat deze de aarde kunnen vullen en Mij dan treft, zonder dat jij iets als deelgenoot aan Mij hebt toegekend, dan zal Ik tot jou komen met een gelijke omvang hieraan aan vergeving.”

(Overgeleverd door at-Tirmidhi)

Dus niet getreurd, wend je tot Allah en vraag om vergeving.

Dit is jouw kans om opnieuw met een schone lei te starten!

 

Allah zegt het volgende:

En degenen die, als zij een zedeloosheid begaan hebben, of zichzelf onrecht aangedaan hebben, daarna Allah gedenken en dan vergeving voor hun zonden vragen, en niemand vergeeft de zonden behalve Allah. En zij volharden niet in wat zij deden, terwijl zij het weten” 

(Ali Imran [3:135])

Raadsel

Antwoord op het raadsel van gisteren: Liefde voor Allah

Nieuwe raadsel:

Ze praten niet en klagen niet
maar gaan altijd met je mee,

Ze zijn echt altijd bij je,
maakt niet uit al ben je in de lucht of in de zee.

 

Weet jij het? Laat je antwoord hieronder in de comments weten!

Antwoord? Die delen we in de challenge van morgen!

8 comments

  1. De engelen aan de rechter- en linkerkant

  2. De engelen, Kiramin Katibin

  3. De engelen

  4. De 2 engelen

  5. الملائكة