zaterdag , 23 januari 2021
2020 Ramadan Challenge dag 2

Ramadan Challenge dag 2: Positiviteit

Zo, dag 1 achter de rug. Dat viel allemaal best mee toch?

 

Ramadan Challenge: wereldwijde deelname + in de media!

De Ramadan Challenge begint steeds meer mensen te bereiken alhamdulillah. Naast broeders en zusters uit Nederland en België doen dit jaar ook mensen mee uit Spanje, Zwitersland, Suriname, Marokko, Frankrijk, Egypte, Pakistan, Indonesië, Engeland en meer landen.

 

En dit ging niet onopgemerkt. Zo verscheen imam Azzedine Karrat op TV bij Koffietijd om te vertellen over wat we doen en nog gaan doen.

Eerder had ook de nationale radio (Radio 1) de Challenge behandeld:

Deel 1: hier.

Deel 2: hier.

Fijn om te zien dat we steeds meer mensen bereiken.

 

En dan is het nu tijd voor Challenge nummer 2.

 

UITLEG

Wij hebben twee soorten opdrachten: voor beginners en gevorderden. Wij oordelen dus niet, maar proberen jou ook niet te veel te belasten. Dus kies de challenge die bij jou past.
Iedere Challenge bestaat uit 3 onderdelen: het gebed, de Koran, en de extra challenge van de dag. En als bonus: de raadsel van de dag!

Het verschil tussen de Basis en Gevorderde Challenge lees je hier.

 

CHALLENGE dag 2: Positiviteit

 

Basis:

 1. Gebed: er is niets wat jou dichter bij Allah brengt dan het gebed. Verricht daarom vandaag op zijn minst 2 keer het gebed (bijv. maghrib/aksam en isha/yatsi). Lukt het jou om 5 keer per dag te bidden, perfect! Maar als dit niet lukt, probeer dan op zijn minst 2x vandaag mee te doen.
 2. Koran: de Ramadan is de maand van de Koran. De boodschap van onze Liefdevolle Schepper, als leidraad voor alle mensen.
  Lees of luister daarom vandaag minstens 10 minuten naar de Koran. Je mag ook een Nederlandse vertaling ervan lezen.Vergeet hierbij niet het goede nieuws die onze profeet Mohammed (ﷺ hierover aangeeft:“Degene die één letter uit het Boek van Allah leest, zal een beloning krijgen en de beloning zal met tien vermenigvuldigd worden. En ik (de Profeet) zeg niet dat ‘Alif-Laam-Miem’ als één letter beschouwd worden, maar ‘Alif’ is een letter, ‘Laam’ is een letter en ‘Miem’ is een letter.”Dit wil je niet missen hè! 🙂
 3. Extra Challenge: Vandaag is jouw Challenge om geen een keer te klagen over dat het vasten zwaar is. Straal vrolijkheid uit! Op het moment dat het in je opkomt om te klagen, denk dan:“Ik heb de eer gekregen van Allah om mee te mogen vasten deze Ramadan. Want als hij mij niet mijn gezondheid had gegeven, dan had ik niet mee kunnen doen.”

 

Gevorderden:

 1. GEBED: er is niets wat jou dichter bij Allah brengt dan het gebed.
  Verricht 5 keer per dag jouw gebed.
 2. KORAN: de Ramadan is de maand van de Koran. De boodschap van onze Liefdevolle Schepper, als leidraad voor alle mensen.
  Lees vandaag 1 djoez (20 blz) uit de Koran. Je kunt dit ook opsplitsen door 5-6 pagina’s voor of na elk gebed te lezen.
 3. Extra Challenge: Neem contact op met iemand die je lang niet hebt gesproken. Denk aan een bloedverwant, familie, kennis, vriend of collega (moslim of geen moslim) en zeg:‘Ik moest aan je denken en dacht: ik bel/app je even om te vragen hoe het gaat.’Bellen met video is beter als dat kan, maar als jij daar echt tegen op kijkt, is een appje ook een mooi begin om het gesprek te starten.

 

En vergeet niet:

De Ramadan is niet alleen een gelegenheid om je te focussen op je eigen spiritualiteit, maar ook een kans om de verbinding met je sociale omgeving te versterken. Ook nu we niet elkaar kunnen opzoeken.

Allah leert & herinnert ons in de Koran:

“Allah eist gerechtigheid (en een juist oordeel in alle zaken) en toewijding om goed te doen en vrijgevigheid tegen verwanten; en Hij verbiedt onfatsoenlijkheid, verdorvenheid, verwerpelijk gedrag en opstandigheid. Hij vermaant jullie (herhaaldelijk) opdat jullie kunnen nadenken en bedachtzaam zijn!”

(De Koran 16:90).

 

BONUS: Nieuwe raadsel

Antwoord op het raadsel van gisteren: Ontcijfer de profeten (aleyhiem es-selaam) volgende 6 emojis.

 1. Yunus (Jona) / 2. Suleyman (Salomon) / 3. Ismail (Ismael) / 4. Musa (Mozes) / 5. Yusuf (Jozef) / 6. Noeh (Noach)

 

Nieuwe raadsel:

De één die krijgt het,
de ander niet.
Dat bepaalt Allah.

Wie het krijgt, bezit het niet.
Het is een cadeau,
toevertrouwd door Allah.

 

Weet jij het? Laat je antwoord hieronder in de comments weten!

Antwoord? Die delen we in de challenge van morgen!

100 comments

 1. Antwoord Raadsel: Geduld

 2. Kinderen

 3. Antwoord op raadsel: ziekte

 4. Het hebben van kinderen

 5. Kinderen

 6. Kinderen?

 7. Sallaam alaikoem,

  Het antwoord is: Je leven/lichaam/nafas op aarde, Hidaya/guidance van Allah s.w.t. of becherming 🙂

 8. Rizk of baraka.

 9. (leven)

 10. Gezondheid!

 11. Ik denk alle gunsten v Allah.

 12. Imaan & Sabr

 13. Kinderen الاولاد

 14. Een kind

 15. Deen/ het geloof

 16. Geduld /geloof

 17. Kinderen