Nieuwe vraag

Ramadan Challenge dag 20: De Beloning

Dag 20: De Beloning

Je baas loopt op je af en zegt plotseling:

‘Hey, weet je wat, jij hebt zo goed werk verricht.. en je bent zo’n goede werknemer.. Je krijgt deze maand niet alleen je loon voor de afgelopen maand.. Ik ga het aan administratie doorgeven en we gaan je loon voor de komende 83 jaar en 4 maanden ook overboeken.’

Huh? Wat?! Dat is wel een hele scheve verhouding. 1 maand werken, voor 1000 maanden (83 jaar) beloond worden. Wat heb je gedaan dan dat je dit hebt verdiend?

Het grootste deel van de Ramadan zit er al weer op. De tijd is voorbij gevlogen. We kunnen het maar niet vaak benoemen, maar als je denkt ‘ik heb nog niet genoeg gedaan deze Ramadan’, kun je tijdens één gezegende nacht, beloning voor 1000 maanden krijgen. De naam van de gezegende nacht = Laylatul Qadr.

Door de laatste Ramadan nachten goed te benutten, kunnen we tijdens het laatste stukje nog ons best doen om de grootse zegeningen van de Ramadan te ontvangen van de Laylatul Qadr.

Moge Allah ons laten behoren tot degenen die de Laylatul Qadr goed benutten!

 

CHALLENGE

  1. Lees soera 38, Saad: luister of lees mee! Klik hier Soera 38 – Sad – (de Arabische letter) Sad – en alle gebedstijden | Koran.nlhierbij niet het goede nieuws die onze profeet Mohammed (ﷺ )hierover aangeeft:“Degene die één letter uit het Boek van Allah leest, zal een beloning krijgen en de beloning zal met tien vermenigvuldigd worden. En ik (de Profeet) zeg niet dat ‘Alif-Laam-Miem’ als één letter beschouwd worden, maar ‘Alif’ is een letter, ‘Laam’ is een letter en ‘Miem’ is een letter.”Dit wil je niet missen hè! 🙂
  2. Maak een plan van aanpak voor de laatste dagen van de Ramadan. Wat wil je nog doen en bereiken? Tijd voor een spetterend slot! Maar die komt niet als je hier niet op inzet.

 

Allah zegt: “Iedere daad van de zoon van Adam is voor hem, behalve het vasten. Het vasten is voor Mij en Ik zal hem ervoor belonen.”

(Bukhari en Muslim)

Raadsel

Antwoord op het raadsel van gisteren:

Surah Al-Mujadila (58)

Nieuwe raadsel:

Hebzucht naar rijkdom heeft me op een dwaalspoor gebracht,

Mijn verhaal wordt in een soera verteld.

Wie ben ik?

Weet jij het? Laat je antwoord hieronder in de comments weten!

Antwoord? Die delen we in de challenge van morgen!

One comment