zaterdag , 16 januari 2021

Ramadan Challenge dag 21: De beloning

Je baas loopt op je af en zegt plotseling:

‘Hey, weet je wat, jij hebt zo goed werk verricht.. en je bent zo’n goede werknemer.. Je krijgt deze maand niet alleen je loon voor de afgelopen maand.. Ik ga het aan administratie doorgeven en we gaan je loon voor de komende 83 jaar en 4 maanden ook overboeken.’

Huh? Wat?! Dat is wel een hele scheve verhouding. 1 maand werken, voor 1000 maanden (83 jaar) beloond worden. Wat heb je gedaan dan dat je dit hebt verdiend?

Het grootste deel van de Ramadan zit er al weer op. De tijd is voorbij gevlogen. We kunnen het maar niet vaak benoemen, maar als je denkt ‘ik heb nog niet genoeg gedaan deze Ramadan’, kun je tijdens één gezegende nacht, beloning voor 1000 maanden krijgen. De naam van de gezegende nacht = Laylatul Qadr.

Door de laatste Ramadan nachten goed te benutten, kunnen we tijdens het laatste stukje nog ons best doen om de grootse zegeningen van de Ramadan te ontvangen van de Laylatul Qadr.

Moge Allah ons laten behoren tot degenen die de Laylatul Qadr goed benutten!

 

Uitleg (ter herinnering)

Wij hebben twee soorten opdrachten: voor beginners en gevorderden. Wij oordelen dus niet, maar proberen jou ook niet te veel te belasten. Dus kies de challenge die bij jou past.
Iedere Challenge bestaat uit 3 onderdelen: het gebed, de Koran, en de extra challenge van de dag. En als bonus: de raadsel van de dag!

Het verschil tussen de Beginners en Gevorderde Challenge lees je hier.

 

Jouw basis

Iedere dag moeten we bidden. En iedere dag gaan we lezen (als je niet kunt lezen: luisteren) uit de Koran. Dit is de basis waarop we tijdens deze Ramadan op gaan bouwen.

Basis beginners:

1. Gebed: er is niets wat jou dichter bij Allah brengt dan het gebed. Verricht daarom vandaag op zijn minst 5 keer het gebed. De Ramadan is de perfecte tijd om te beginnen met 5 keer per dag te bidden, dus begin gewoon!

2. Koran: de Ramadan is de maand van de Koran. De boodschap van onze Liefdevolle Schepper, als leidraad voor alle mensen.
Lees of luister daarom vandaag minstens 10 minuten naar de Koran. Je mag ook een Nederlandse vertaling ervan lezen.

Vergeet hierbij niet het goede nieuws die onze profeet Mohammed ﷺ hierover aangeeft:

“Degene die één letter uit het Boek van Allah leest, zal een beloning krijgen en de beloning zal met tien vermenigvuldigd worden. En ik (de Profeet) zeg niet dat ‘Alif-Laam-Miem’ als één letter beschouwd worden, maar ‘Alif’ is een letter, ‘Laam’ is een letter en ‘Miem’ is een letter.”

Dit wil je niet missen hè! 🙂

 

Basis gevorderden:

1. GEBED: er is niets wat jou dichter bij Allah brengt dan het gebed.
Verricht 5 keer per dag jouw gebed.

2. KORAN: de Ramadan is de maand van de Koran. De boodschap van onze Liefdevolle Schepper, als leidraad voor alle mensen.
Lees vandaag 1 djoez (20 blz) uit de Koran. Je kunt dit ook opsplitsen door 5-6 pagina’s voor of na elk gebed te lezen.

 

JOUW CHALLENGE VANDAAG

Challenge voor Basis

Maak een plan van aanpak voor de laatste dagen van de Ramadan. Wat wil je nog doen en bereiken? Tijd voor een spetterend slot! Maar die komt niet als je hier niet op inzet.

Challenge voor gevorderden

Maak een plan van aanpak voor de laatste dagen van de Ramadan. Wat wil je nog doen en bereiken? Tijd voor een spetterend slot! Maar die komt niet als je hier niet op inzet.

 

En vergeet niet:

Allah zegt: “Iedere daad van de zoon van Adam is voor hem, behalve het vasten. Het vasten is voor Mij en Ik zal hem ervoor belonen.”

(Bukhari en Muslim)

 

BONUS: Nieuwe raadsel

Antwoord op het raadsel van gisteren:

Surah Al-Mujadila (58)

 

Nieuwe raadsel:

Hebzucht naar rijkdom heeft me op een dwaalspoor gebracht,

Mijn verhaal wordt in een surah verteld.

Wie ben ik?

 

 

Weet jij het? Laat je antwoord hieronder in de comments weten!

Antwoord? Die delen we in de Challenge van morgen!

10 comments

 1. De man van de tuinen in soerah al kahf

 2. El Morabet Ibrahim

  Surah al kahf.
  De persoon die ondankbaar was met zijn tuin

 3. El Morabet Ibrahim

  Correctie.
  Qaroon. De aarde splitte open en viel erin

 4. Kroon…..قارون

 5. Karoon…..قارون

 6. Surat al Qasas