Nieuwe vraag

Ramadan Challenge dag 26: De Heilige Nacht

Dag 26: De Heilige Nacht

Vannacht is het insha’Allah de nacht van Qadr (Allahoe Alem, Allah weet het beste). Je weet al dat deze nacht meer ghair is dan 1000 maanden, en dat weten wij vanwege een hoofdstuk in de Koran die over deze nacht gaat.

Een uitleg van soera Qadr, het 97e hoofdstuk van de Koran

Dit hoofdstuk bestaat uit 5 verzen en ontleent zijn naam aan het woord al-qadr (kracht, lot, maat, waarde) uit het eerste vers. Het handelt over Laylat al-Qadr (de Nacht van Bestemming, Macht en Bepaling), die in het derde gedeelte van de heilige maand Ramadan valt. Het is van grote waarde om deze nacht in gebed door te brengen.

In de Naam van Allah, de Barmhartige, de Genadige.

  1. Voorzeker, hebben Wij u (de Koran) in de Nacht van Bestemming en Macht neder gezonden.
  2. Wat stelt u in staat te weten wat de Nacht van Bestemming en Macht is?
  3. De Nacht van Bestemming en Macht is beter dan duizend maanden.
  4. Met toestemming van hun Heer dalen Engelen en de Geest in deze nacht neer met Zijn geboden ten aanzien van elke zaak;
  5. (Zij vormt) een zuivere genade en bescherming (tegen alle ongeluk, voor de dienaar die haar in gebed, met waardering voor haar waarde, doorbrengt). (Zij duurt) tot aan het begin van de dageraad.

Er is vannacht een link tussen de hemel en de aarde. En in dit filmpje geven we je de tafsier (uitleg) over deze prachtige nacht van kracht. Klik hier!

CHALLENGE

  1. Lees soera 97, Al Qadr: luister of lees mee! Klik Soera 97 – Al-Qadr – Het Noodlot – en alle gebedstijden | Koran.nlhierbij niet het goede nieuws die onze profeet Mohammed (ﷺ )hierover aangeeft:“Degene die één letter uit het Boek van Allah leest, zal een beloning krijgen en de beloning zal met tien vermenigvuldigd worden. En ik (de Profeet) zeg niet dat ‘Alif-Laam-Miem’ als één letter beschouwd worden, maar ‘Alif’ is een letter, ‘Laam’ is een letter en ‘Miem’ is een letter.”Dit wil je niet missen hè! 🙂
  2. We willen allemaal deze heilige nacht goed benutten. Forceer jezelf en offer je slaap voor deze ene keer, geloof me je zult geen spijt krijgen. Maak een persoonlijke programma en voer uit, tips: lees/luister een uur koran, doe een uur dhikr, bid het taraweeh gebed, moet je nog gebeden inhalen> haal minstens twee volle dagen in, doe tafakkur voor minstens een half uur.

 

En vergeet niet:

De maand Ramadan is die, waarin de Koran als een richtlijn voor de mensen en als duidelijke bewijzen van Leiding en Onderscheid (tussen waarheid en leugen) werd neergezonden. Daarom dient ieder van u die deze maand beleeft, in deze te vasten. Maar wie van u zo ziek is dat hij niet kan vasten of op reis is, dient (hetzelfde aantal) op andere dagen te vasten. Allah wenst gemak voor u en geen ongemak, opdat u het aantal voorgeschreven dagen zult voltooien en Allah zult verheerlijken, omdat Hij u heeft geleid en u (Hem) dankbaar zult zijn.

Koran hoofdstuk 2 vers 185

 

Raadsel

Antwoord op het raadsel van gisteren: Tayammum

Nieuwe raadsel:

Het is een soort abonnement zonder kosten,

Een goede deal waarbij je geen verlies maakt, maar alleen winst.

Wat is het?

Weet jij het? Laat je antwoord hieronder in de comments weten!

Antwoord? Die delen we in de challenge van morgen!

4 comments

  1. Sadaqa jariya

  2. Sada9a صدقة

  3. Aalmoes geven