Nieuwe vraag

Ramadan Challenge dag 28: De Koran

Dag 28: De Koran

Vraagje.. Is jouw hart verroest?

De Boodschapper van Allah (vzmh) zei tijdens een bijeenkomst:

– “Zoals het ijzer roest, roest ook het hart.”

Een metgezel vroeg:

– “Hoe kan de roest van het hart weggaan, wat is het lak van het hart waardoor het hart zal glanzen O Boodschapper van Allah?”

De Boodschapper van Allah (vzmh) zei:

– “Door de Koran te lezen en de dood te herdenken.”

Laten we nóg iets extra’s doen om onze relatie met de Koran vandaag te verbeteren.

Het aftellen is hard bezig. We zitten volop in de laatste 10 dagen van de Ramadan en hopelijk ben je op zoek naar de grote waarde van Laylatul Qadr.

Ja, deze Ramadan is alweer bijna voorbij. Maar.. Er is ook nog een andere manier om jarenlang nog te profiteren van deze Ramadan.

Hoe mooi is het om in de maand Ramadan waarin de gezegende letters, woorden en wijsheden van de Koran werden geopenbaard, een soera of een stuk daarvan voor altijd bij je te dragen?

Onze geliefde Profeet (zo veel vrede en zegeningen als er regendruppels zijn, zij met hem) leert ons:  “De beste onder jullie zijn degenen die de Koran leren en deze aan mensen onderwijzen.”  (Bukhari)

Laten we vandaag iets van de Koran leren dan.

 

CHALLENGE

  1. Lees vandaag soera Fatihah en Yaasien + de tafsier van beide soera’s. Klik hier voor de tafsier.
  2. Leer een soera die je nog niet kent (kort, lang of een gedeelte naar keus).

Elke dag een tafsier

In de afgelopen dagen hebben we vijf van de acht bijzondere eigenschappen van de dienaren van de Erbarmer behandeld aan de hand van de laatste verzen van soera Al Foerqan in de Koran. Vandaag volgen nummer zes en zeven.

6/8- ‘En zij zijn degenen die geen valse getuigenis afleggen. En wanneer zij nutteloze activiteiten kruisen, gaan zij daar waardig aan voorbij.’ (Al Foerqan/72)

Zij zijn degenen die leugens niet bevestigen. Naast dat ze leugens niet bevestigen, verblijven ze ook niet op plekken waar leugens en bedrog worden gebezigd. Of zoals in de volgende vers wordt verwoord: ‘En wanneer zij nutteloos gepraat horen, wenden zij zich ervan af en zeggen: ‘Voor ons onze werken, en voor jullie jullie werken. Vrede zij met jullie. Wij zoeken de onwetenden niet op als vrienden.’ (Al Qashash/55)

7/8- ‘En zij zijn degenen die, wanneer zij gewezen worden op de verzen van hun Heer, hun oren en ogen er niet voor sluiten.’ (Al Foerqan/73)

Zij zijn degenen die openstaan voor de verzen van hun Heer, wanneer deze aan hen worden herinnerd of wanneer zij ermee worden gewaarschuwd. Ze luisteren naar raadgevingen, leringen en preken. Ze sluiten dus de oren en ogen niet, naar dat wat goed voor hun is.

 

Raadsel

Antwoord op het raadsel van gisteren: Eva (Hawwa)

Nieuwe raadsel:

Welk gebed noemde onze profeet het meest lonende gebed na de verplichte gebeden?

Weet jij het? Laat je antwoord hieronder in de comments weten!

Antwoord? Die delen we in de challenge van morgen!

3 comments

  1. Wittr gebed

  2. Witer الوثر