Nieuwe vraag

Wat is sihr (zwarte magie) ? Kan het effect hebben op ons? Hoe kunnen we ons beschermen tegen sihr?

Sihr (zwarte magie) is een van de grootste zonden in de islam (Koran 20:69)

Onze geliefde Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) heeft vermeldt dat sihr een sjirk (afgodenarij) is en degene die dit uitvoert in kufr (ongeloof) is.  (Boecharie Iiayasa 23, Moeslim Imaan 144)

Allah leert ons in de Koran dat sihr geen enkel effect heeft, behalve als Allah het wilt. (Koran 2:102).

Degene die open staan voor sihr zijn mensen met een zwak geloof en de gebeden verwaarlozen. (Koran 22:52-55, 16:99-100)

Onze edele Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) heeft ons geadviseerd om de laatste drie soera’s (Ighlas, Felaq en Naas) uit de Koran dagelijks te lezen. Het lezen van deze soerah’s (hoofdstukken) en het verrichten van onze dagelijkse gebeden zal ons van alle sihr en magie beschermen. We hoeven dus niet bang te zijn dat iemand sihr heeft verricht. Het zal geen enkel effect hebben als wij onze contact met Allah goed houden en naast onze gebeden de Koran dagelijks reciteren.

Als wij onzelf wijs maken dat we door sihr problemen zullen krijgen, dan plegen we shirk. We geven sihr de kracht en macht die we aan Allah moeten toekennen. Vertrouw dus op de bescherming van Allah en vergeet niet dat niemand je wat kan aandoen als Allah het niet wilt. En onze Barmhartige Allah heeft ons duidelijk aangegeven hoe we ons tegen sihr kunnen beschermen;  bidden en dagelijks lezen van de laatste drie soerah’s van de Koran.