#173 2 minuten
Vraag

Bevinden de engelen zich onder de mensen?

Het is belangrijk om te melden dat engelen tot het ongeziene behoren. Wij kunnen ons enkel baseren op de Koran en Sunnah.

Engelen zijn altijd aanwezig en interageren met ons, zoals in de overleveringen en in de Koran staat. Vooral rond en tijdens het gebed zijn er verschillende overleveringen te vinden over de aanwezigheid van Engelen. Zoals:

De profeet (ﷺ) zei:

“De engelen dalen voortdurend af van en stijgen op naar de Hemel, beurtelings ’s nachts en overdag, en zij komen allen bijeen ten tijde van het Fajr- en `Asr-gebed. Dan stijgen zij, die bij u overnachten, naar Allah op, Die hen vraagt, en Hij kent het antwoord beter dan zij: “Hoe hebt u mijn dienaren verlaten?” Zij antwoorden: “Wij hebben hen biddend achtergelaten zoals wij hen biddend aantroffen.” Als iemand van u “Iman” zegt (tijdens het gebed aan het einde van het reciteren van de Soera al-Faitiha), en de engelen in de hemel zeggen hetzelfde, en de twee uitspraken vallen samen, dan zullen al zijn voorgaande zonden worden vergeven.” Sahih al-Bukhari 3223

Abu Huraira berichtte dat de boodschapper van Allah (vrede en zegeningen zij met hem) zei:

“De engelen vragen om zegeningen over ieder van jullie zolang hij op de plaats is waar hij heeft gebeden en zijn wassing niet heeft verbroken. Zij zeggen: “O Allah, vergeef hem. Allah, wees hem genadig. Muwatta 9, Hadith 54

Uit deze overleveringen en soortgelijke bewijzen kunnen we opmaken dat de engelen een aantal functies vervullen. Waaronder; het zenden van zegeningen over de biddende persoon, het registreren van het gebed van de persoon en het vragen om vergiffenis en het smeken om barmhartigheid voor hen.

Hidden
Hidden
Hidden
Vond je dit antwoord nuttig?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
To top