Over ons

Al-Salam ‘Alykom Warahmatullah Wabarakatuh,

Welkom op Vraagislam.nl. Deze site is een bron van kennis en inzicht voor iedereen die geïnteresseerd is in de islam, of je nu gelovig, zoekend of gewoon nieuwsgierig bent. Wij nodigen je uit om samen met ons de islam te verkennen, met openheid voor al je vragen.

Wij erkennen dat de media vaak een beperkt beeld van de islam laat zien. Daarom streven wij ernaar om een dieper, meer genuanceerd begrip van de islam te delen. We doen dit vanuit onze eigen waarden, binnen de kaders van de soennitische traditie en de rijkdom van haar vier wetscholen. Deze diversiteit binnen de islam zien wij als een kracht.

Ons team, divers in achtergrond en perspectief, verrijkt de antwoorden en inzichten die we bieden. We benaderen vragen en thema’s vanuit een breed spectrum, wat ons uniek maakt in de dialoog over de islam.

Ontdek de basisprincipes van de islam op onze site. Voor verdere diepgang en specifieke vragen, neem een kijkje bij onze ‘vraag & antwoord’ sectie.

Vredesgroeten,

Team Vraagislam

Team Vraagislam

 

Missie

Bij Vraagislam zetten we ons in om iedereen in Nederland – van individuen tot organisaties – te verrijken met kennis over de soennitische islam. We onderscheiden ons door onze benaderbaarheid, duidelijke communicatie en een uitgebreid referentiekader, met als kernwaarden integriteit, empathie en educatie.

 
Visie

We streven naar een toekomst waarin misvattingen over de islam afwezig zijn en wederzijds begrip en respect tussen verschillende culturen de norm zijn. Een toekomst waarin onze inspanningen hebben bijgedragen aan een meer geïnformeerde, cohesieve en respectvolle maatschappij.
To top