#179 1 minuut
Vraag

Gelden de openbaringen nog steeds?

Hoewel we niet veel kennis hebben over de Heilige Geschriften, moeten we weten dat alle andere geschriften die vóór de tijd van de profeet Mohammed (vrede zij met hem) bestonden, door de Koran zijn afgeschaft. Bovendien geloven we dat deze andere geschriften zijn veranderd en vervormd zijn, zodat zelfs de “overgebleven” en gepubliceerde kopieën van deze geschriften niet kunnen worden beschouwd als betrouwbare weergaven van de oorspronkelijke geschriften die door Jezus, Mozes en David (vrede zij met hen) zijn verkondigd.

Wat wij echter wel weten is dat alle profeten (vrede zij met hen) met een soortgelijke boodschap kwamen. De geschriften zijn vergelijkbaar met de Koran, althans de boodschap ervan. Dit is immers wat de Koran zelf bevestigt:

إِنَّ هَٰذَا لَفِي الصُّحُفِ الْأُولَىٰ ‎﴿١٨﴾‏ صُحُفِ إِبْرَاهِيمَ وَمُوسَىٰ ‎﴿١٩﴾‏

Dit staat al in de eerdere bladen, de bladen van Ibrahim en Musa. [Koran 87:18]

In andere woorden, hoewel de boodschappers en de geschriften variëren, blijft de centrale boodschap – het aanbidden van de enige God, Allah – hetzelfde. De boodschappers zijn gestuurd om de mensheid te helpen zich te ontdoen van hun onwetendheid en om hun innerlijk te reinigen van diverse ziektes en verontreinigingen die hun hart kunnen aantasten.

 

Hidden
Hidden
Hidden
Vond je dit antwoord nuttig?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
To top