#188 2 minuten
Vraag

Geloven moslims in alle profeten?

De vierde voorwaarde van het geloof is te geloven in de profeten. Moslims geloven in Profeten die door Allah naar de mensheid zijn gestuurd om het geloof in Allah te verkondigen. De boodschap van alle Profeten is hetzelfde: geloof in Allah en aanbid Hem alleen. Hoewel de religieuze wetten konden variëren, stond deze boodschap altijd centraal. Moslims geloven in Profeet Mohammed als de laatste Profeet en Boodschapper die naar de mensheid is gestuurd. Zij geloven ook in andere Profeten zoals Abraham, Noach, Adam, Jezus en Mozes. Er wordt vaak gesproken over Profeten en Boodschappers, hoewel deze twee begrippen enigszins verschillen. Een Boodschapper is een Profeet die met een nieuwe wetgeving komt, terwijl een Profeet vaak met een bestaande wetgeving komt.

De profeten waren aparte en uitzonderlijke personen, die door Allah, de Allerhoogste en Waarachtige, werden uitverkozen om Zijn bevelen, voorschriften, verboden en Goede tijdingen te ontvangen en over te brengen aan Zijn dienaren. Voorts waren de profeten als afgezanten van Allah gezonden om de mensen te bewegen zich af te keren van dwalingen zoals het toekennen van deelgenoten aan Allah de Allerhoogste, of het aanbidden van afgoden.

Zij kregen de opdracht om de oprechte gelovigen te leiden naar ware vrede en geluk, zowel in deze wereld als in het Hiernamaals. Omdat het menselijk verstand niet voldoende is om meteen zelf de ware weg tot redding te vinden, zond Allah profeten om Zijn wil en wet bekend te maken, met het doel Zijn dienaren te helpen in hun zoektocht naar vrede en geluk. De profeten werden hiertoe ondersteund door Allah met buitengewone wonderen, die nooit eerder waren gezien of gehoord.

Dingen die gewoonlijk voor onmogelijk worden gehouden, werden gemakkelijk uitgevoerd door de goedgunstigheid en toestemming van Allah. De eerste mens en de eerste profeet was Adam (vrede zij met hem). In tegenstelling tot de bewering vanuit de traditie van bepaalde natuurwetenschappers, dat de mens van apen zouden afstammen (de evolutietheorie), kan men de afkomst van de mens natrekken tot Adam (vrede zij met hem). Dit wordt tegenwoordig bevestigd door de toonaangevende kant van het natuurwetenschappelijk onderzoek, waardoor hereniging van de religieuze en wetenschappelijke leer mogelijk is. Zonder twijfel moet men weten dat wij niet afstammen van apen, maar van Adam en  Hawwa (Eva), die zuiver en puur vanuit het paradijs als mensen op de aarde waren geplaatst.

 

Hidden
Hidden
Hidden
Vond je dit antwoord nuttig?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
To top