#296 2 minuten
Vraag

Heeft de Profeet Mohammed, Vrede Zij Met Hem wonderen?

De Profeet Mohammed ﷺ, heeft gezegd dat hij een profeet was en hij heeft dit bewezen door de Koran voor te dragen en bijna 1000 wonderen te verrichten. Deze wonderen zijn zeker gebeurd en bewijzen dat hij echt een profeet was. Sommige mensen geloofden hem niet en noemden hem een tovenaar, maar de wonderen zijn zo duidelijk dat zelfs de grootste ongelovigen ze niet konden ontkennen. Deze wonderen zijn bevestigd door deskundigen die de overleveringen hebben opgeschreven. Een wonder is een bevestiging van een profeetschap door de Schepper. Het is net zoals als iemand zegt dat hij of zij door een heerser is aangesteld voor een baan, en de heerser zegt “ja” om dit te bevestigen. Op dezelfde manier heeft Allah, de Schepper, wonderen verricht om te bevestigen dat de Profeet Mohammed ﷺ echt een profeet was.

De aan Mohammed ﷺ toegeschreven wonderen omvatten een breed scala, zoals de vermenigvuldiging van voedsel, de manifestatie van water, verborgen kennis, profetieën, genezing, bestraffing en macht over de natuur. In de Koran worden verschillende wonderen gemeld.  De ontkenning van de wonderen die door de Profeet Mohammed ﷺ, vrede zij met hem, zijn verricht, leidt tot het ontkennen van het bestaan van God en het profeetschap van Mohammed ﷺ, evenals de Goddelijke oorsprong van de Koran. Volgens de consensus van de soennitische geleerden wordt men een niet-moslim als men één letter van de Koran of een hadith die mutawatir is, verwerpt. Het geloof in de wonderen van de profeet Mohammed ﷺ in de Koran en in de hadith die door mutawatir zijn overgeleverd, is verplicht. [1] Het is absurder om te ontkennen dan om te geloven, omdat voor een bewering slechts één bewijs nodig is, terwijl voor ontkenning een grondig onderzoek nodig is. Ontkenning van deze wonderen, die bevestigd zijn door miljoenen gelovigen, waaronder vele geleerden, heiligen en wetenschappers, is als iemand die één van duizenden deuren van een prachtig paleis gesloten vindt en dan beweert dat het onmogelijk is om binnen te komen.

Bijna alle Profeten hebben wonderen verricht. Gedurende eeuwen, hebben miljoenen Joden en miljarden Christenen de mirakels van Mozes en respectievelijk die van Jezus bevestigd. Vergeleken met de andere Profeten, welk tekort kan de Profeet Mohammed ﷺ, vrede zij met hem, worden verweten, dat degenen die geloven dat Mozes met God sprak en dat Jezus de doden opwekte met God’s toelating en ten hemel opsteeg, zijn wonderen ontkennen?

[1] Ibn ‘Abd al-Barr, Yusuf. Al-Tamhîd limâ fîl-Muwatta’ min al-Ma`ânî wal-Asânîd. pp. Volume 1, page 142, and Volume 4, page 266.

Hidden
Hidden
Hidden
Vond je dit antwoord nuttig?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
To top