#430 1 minuut
Vraag

Hoe verricht je de gemiste gebeden?

Het gemiste gebed is een schuld aan Allah. Als zodanig is de eerste stap berouw, door te besluiten geen gebeden meer opzettelijk te missen, Allah’s vergiffenis te vragen, en te besluiten deze in te halen. Dit voornemen heeft dient in de praktijk bewezen te worden. Daarom moet men zijn gebeden zo snel als redelijkerwijs mogelijk inhalen. De manier om dit te doen is een routine te ontwikkelen waarbij men elke dag een bepaald aantal gebeden inhaalt (zoals 3, 4 of 5 dagen gebed, of meer), zonder uitzondering. En men moet niet vergeten dat Allah Allerhoogste ons in een Qudsi overlevering heeft gezegd:

” En er is niets waarmee Mijn dienaar dichter bij Mij kan komen dan door (het verrichten van) datgene wat Ik hem heb opgelegd.”

Sommige geleerden hebben zelfs geadviseerd dat men in plaats van de Sunnah-gebeden de verplichte gebeden zou moeten bidden. Bijvoorbeeld, in plaats van de vier eenheden van de Sunnah te bidden vóór het dhuhr-gebed, bidt men een gemiste dhuhr-gebed. Op deze manier is men geen extra tijd kwijt aan het inhalen van gemiste gebeden.

Het is daarom belangrijk om dit goed in te plannen zonder dat het te belastend is. Het moet geen obstakel zijn voor andere verplichte aanbiddingen en dagelijkse bezigheden.

Hidden
Hidden
Hidden
Vond je dit antwoord nuttig?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
To top