#186 1 minuut
Vraag

Is de Bijbel door mensen veranderd?

Sommige joden en christenen beweren dat alleen moslims van mening zijn dat het oude en nieuwe testament door de mensen zijn veranderd. In werkelijkheid wordt dit door de christenen zelf erkend in het post-Bijbelse studietijdperk, zo niet sinds de dagen van de Septuagint, Hiëronymus en andere vertalingen, en blijkt alleen al uit het feit dat vele kerken Bijbels hanteren die verschillen in hun eigenlijke inhoud en het aantal boeken daarin. Het gaat dan niet alleen om de oorspronkelijke taal, maar ook om hun willekeurige vermenging van goddelijke verhandelingen met profetische verhandelingen, met commentaar en supercommentaar door de eeuwen heen.

De tweede semi-foute premisse is dat enkel moslims “geloven dat de Koran bewaard is gebleven sinds zijn openbaring”, terwijl dat in werkelijkheid ook wordt onderschreven door zelfs de meest vooraanstaande vijanden van de Islam met al hun verschillen, zowel de kruistocht-missionarissen van de Middeleeuwen en Renaissance aan de ene kant, als de protestanten en vrijdenkers van de zogenaamde Verlichting aan de andere kant. Manuscripten en oude exemplaren zijn hier getuige van.

Kortom, dat de oudere geschriften zijn veranderd is een historisch feit en niet slechts een bewering van de moslims. Daarnaast is het algemeen bekend dat de Koran door de jaren heen onveranderd is gebleven.

Allah zegt in de Koran:

إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ ‎﴿٩﴾

Wij hebben de vermaning neergezonden en Wij waken erover. [De Koran 15:9]

Hidden
Hidden
Hidden
Vond je dit antwoord nuttig?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
To top