#1176 1 minuut
Vraag

Is istinja een onderdeel van wudu?

Nee, istinja behoort niet tot wudu, maar het is een belangrijke voorbereidende stap voor de wudu. Hier is een beknopte uitleg:

Wat is Istinja?

Istinja is de reiniging van de geslachtsdelen en het gebied rondom na het urineren of ontlasting. Dit wordt gedaan om onreinheden (najasa) te verwijderen, wat een noodzakelijke stap is voordat men wudu kan verrichten.

Wat is Wudu?

Wudu is de rituele wassing die moslims uitvoeren voordat ze bidden (salaat) of de Koran aanraken. Het omvat het wassen van het gezicht, de armen, het hoofd en de voeten.

Relatie tussen Istinja en Wudu

  • Istinja: Dit wordt uitgevoerd om fysieke onreinheden te verwijderen. Het is een hygiĆ«nische handeling en een voorwaarde om te zorgen dat het lichaam schoon is voordat wudu wordt verricht.
  • Wudu: Dit is de rituele reiniging die uitgevoerd wordt na istinja. Het omvat specifieke handelingen en volgorde die vereist zijn voor de rituele zuiverheid.

Conclusie

Hoewel istinja en wudu beide te maken hebben met reiniging, zijn ze verschillende handelingen. Istinja is een voorbereidende stap om ervoor te zorgen dat men vrij is van fysieke onreinheden voordat men wudu verricht.

Hidden
Hidden
Hidden
Vond je dit antwoord nuttig?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
To top