#321 2 minuten
Vraag

Met welk doel is de openbaring gekomen?

De goddelijke boodschap aan de profeet Mohammed ﷺ (vrede zij met hem) had als doelstellingen:

  • De boodschap van vorige religies te voltooien en de mensheid te leiden.
  • Misvattingen en fouten op te helderen en te corrigeren.
  • Het leven van de mens te vergemakkelijken.

Allah zegt in de heilige Koran:

يُرِيدُ اللَّهُ لِيُبَيِّنَ لَكُمْ وَيَهْدِيَكُمْ سُنَنَ الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ وَيَتُوبَ عَلَيْكُمْ ۗ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ ‎﴿٢٦﴾‏ وَاللَّهُ يُرِيدُ أَن يَتُوبَ عَلَيْكُمْ وَيُرِيدُ الَّذِينَ يَتَّبِعُونَ الشَّهَوَاتِ أَن تَمِيلُوا مَيْلًا عَظِيمًا ‎﴿٢٧﴾‏ يُرِيدُ اللَّهُ أَن يُخَفِّفَ عَنكُمْ ۚ وَخُلِقَ الْإِنسَانُ ضَعِيفًا ‎﴿٢٨﴾

“God wil jullie duidelijkheid verschaffen, jullie op het goede pad brengen volgens de gewoonten van hen die er voor jullie tijd waren en zich genadig tot jullie wenden. God is wetend en wijs. En God wenst zich genadig tot jullie te wenden maar zij die de begeerten najagen wensen dat jullie geweldig gaan afwijken. God wenst het voor jullie gemakkelijk te maken; de mens is immers zwak geschapen.” (Koran 4:26-28)

Allah reikt deze tools om het voor ons dus te vergemakkelijken. Het feit dat Allah iets voor ons vergemakkelijkt laat zien dat wij een doel hebben die wij als mensen met Zijn hulp dienen te bereiken. Dat doel wordt uitgelegd in de volgende woorden van onze nobele profeet (vrede zij met hem):

“Voorzeker, ik ben slechts gestuurd om de meest nobele karaktereigenschappen te vervolmaken” (Bukhari).

Goed gedrag houdt in dat wij als mensen onze taken op aarde op de juiste wijze gaan vervullen en de tevredenheid van Allah verkrijgen.

[1] Soefi is iemand die ernaar streeft om een dieper begrip van Allah te verkrijgen en een intense persoonlijke relatie met Hem te ontwikkelen door het vergroten van godsbewustzijn. Soefisme heeft niks te maken met afwijkende ideeën of handelingen die niet-islamitisch zijn. Een soefi dient altijd conform de Koran en soenna te handelen.

Hidden
Hidden
Hidden
Vond je dit antwoord nuttig?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
To top