#360 2 minuten
Vraag

Moet je stipt op tijd bidden?

Er zijn bepaalde tijden waarop gebed verplicht is, zoals de vijf dagelijkse gebeden, maar deze tijden hebben een brede tijdsvenster waarbinnen ze verricht kunnen worden. Bijvoorbeeld, de isha mag binnen een bepaalde tijdspanne gedaan worden. Het is wel aangeraden om zo snel mogelijk te bidden wanneer de tijd aanbreekt, omdat het gebed een belangrijk onderdeel is van de islamitische spiritualiteit en het helpt ons om onze verbinding met God te versterken. Ook het verrichten van gebed op tijd kan ons helpen om onze discipline en verantwoordelijkheid te versterken.

Elk verplicht gebed heeft twee tijden:

De Ikhtiyari tijd: Dit is de tijd waarin iedereen het gebed moet verrichten (tenzij hij een geldig excuus heeft om zijn gebed na deze tijd uit te stellen). Iemand mag binnen deze tijd bidden wanneer hij wil – hij is vrij om aan het begin van de Ikhtiyari tijd te bidden of zijn gebed uit te stellen tot het einde van de Ikhtiyari tijd, en begaat daarmee geen zonde.

De Daruri tijd: Het is iemand niet toegestaan zijn gebed tot deze tijd uit te stellen, tenzij hij een geldig excuus heeft. Heeft hij geen excuus, dan begaat hij een zonde door zijn gebed tot deze tijd uit te stellen. In tegenstelling tot de Ikhtiyari tijd, kan een persoon niet kiezen in welk deel van de Daruri tijd hij bidt – hij moet zijn gebed verrichten zodra het excuus dat hem verhindert om te bidden verdwenen is (Als zijn excuus bijvoorbeeld slaap was, moet hij bidden zodra hij wakker wordt en zich zuivert).

Hidden
Hidden
Hidden
Vond je dit antwoord nuttig?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
To top