#375 2 minuten
Vraag

Op welke plaatsen is het niet afgeraden om te bidden? [maliki]

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is er geen afkeer of ongepastheid om te bidden op de volgende zes plaatsen. Er zijn geen beperkingen of verboden om te bidden op deze plaatsen, dus men mag bidden op deze plaatsen zonder problemen.

  1. Een begraafplaats, ongeacht of deze nog in gebruik is of niet, en ongeacht of er moslims of ongelovigen begraven liggen. Het is zelfs toegestaan voor iemand om direct boven op een graf te bidden, zolang hij niet in direct contact komt met de beenderen zelf.
  2. Een badhuis. Tenzij het onrein is
  3. Een vuilnisbelt, of een andere plaats waar mensen hun afval in gooien.
  4. Het midden van een hoofdweg of doorgaande weg.
  5. Een slachthuis.

Als iemand het gebed verricht op een van de vijf bovengenoemde plaatsen, dan moet hij er vrij zeker van zijn dat er geen onreinheid is op de plaats waar hij bidt. Als hij niet zeker weet of de plaats onrein is of niet, dan wordt hem aangeraden het gebed binnen de Daruri tijd te herhalen. Als hij zeker weet of het waarschijnlijk acht dat de plaats onrein is, dan is het verplicht voor hem om het gebed te herhalen.

  1. Een hok met schapen of runderen: de uitwerpselen van het vee zijn zuiver, dus het is onwaarschijnlijk dat er op deze plaatsen onreinheid is.
Hidden
Hidden
Hidden
Vond je dit antwoord nuttig?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
To top