Leestijd 2 minuten

Samen sterk: een spirituele gids voor steun aan Palestina

In de naam van Allah, de Erbarmer, de meest Barmhartige

Dag na dag zien we de onvoorstelbare beproevingen van onze Palestijnse broeders en zusters. Hun huizen verwoest, hun kinderen in rouw, terwijl de wereld wegkijkt. Hoe kunnen zij, ondanks deze verschrikkingen, zo standvastig blijven?

Onze harten bloeden als we de onderdrukking in Palestina zien. We voelen hun pijn, en het herinnert ons aan onze eigen spirituele tekorten. Met ‘la ilaha illa Allah’ en ‘hasbuna Allahu wa ni’ma al-wakeel’ als hun steun en toeverlaat, tonen zij ons ware veerkracht.

Hoe kunnen wij, als ummah, hen steunen en hun veerkracht emuleren?

Deel in hun last

De Profeet Muhammad ﷺ leerde ons: “Een gelovige staat tot een andere gelovige als de bakstenen van een gebouw, elkaar versterkend.” Zo moeten wij samen staan, als één lichaam, elkaars lasten dragend, versterkt door du’a en gebed.

Geduld in tegenspoed

Imam Hasan Al-Basri (ra) zei: “Ware moed is nog een uur geduld.” Onze vijanden verwachten dat we opgeven. Maar zoals onze voorouders, putten wij kracht uit ons geloof, en staan we standvastig tegenover tegenspoed, wetende dat Allah ons kent in onze moeilijkheden.

Soerah Ali ‘Imran

Geleerden adviseren Soerah Ali ‘Imran te reciteren in tijden van nood. Het herinnert ons aan de proef van Uhud, waar ware gelovigen zich niet lieten intimideren, maar juist sterker werden in hun geloof.

Het leven van de Profeet ﷺ in Mekka

Studie van de vroege jaren van de Profeet ﷺ in Mekka toont ons de ultieme veerkracht. Ondanks vervolging en isolatie, bleven de Profeet ﷺ en zijn sahaba standvastig, hun vertrouwen in Allah onwrikbaar.

Net als in de duisternis van de grot, waar de Profeet ﷺ tegen Abu Bakr (ra) zei: “Wees niet bedroefd, Allah is met ons,” zien wij ook licht in de duisternis, wetende dat na moeilijkheid, gemak zal komen.

Moge Allah ons verenigen, ons geduld schenken en ons veerkrachtig maken in het aangezicht van beproevingen. Ameen.


Array
To top