#379 1 minuut
Vraag

Wat is het oordeel over iemand die in een andere richting dan de qibla bidt wegens vergeetachtigheid? [maliki]

Het is een voorwaarde om richting de Qibla te bidden.

 

Allah zegt in de Koran:

قَدْ نَرَىٰ تَقَلُّبَ وَجْهِكَ فِي السَّمَاءِ ۖ فَلَنُوَلِّيَنَّكَ قِبْلَةً تَرْضَاهَا ۚ فَوَلِّ وَجْهَكَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ ۚ وَحَيْثُ مَا كُنتُمْ فَوَلُّوا وُجُوهَكُمْ شَطْرَهُ ۗ وَإِنَّ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ لَيَعْلَمُونَ أَنَّهُ الْحَقُّ مِن رَّبِّهِمْ ۗ وَمَا اللَّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا يَعْمَلُونَ ‎﴿١٤٤﴾

Wij zien wel dat jouw gezicht de hemel rond zoekt. Dus zullen Wij je tot een gebedsrichting wenden die je bevalt. Wend dus je aangezicht in de richting van de heilige moskee. Waar jullie ook zijn, wendt jullie aangezicht in die richting. Zij aan wie het boek gegeven is weten dat het de waarheid is van hun Heer. God let goed op wat zij doen. [de Koran 2:144]

 

Als een persoon vergeet ruichting de qibla te bidden en zich later herinnert nadat hij klaar is met bidden, moet hij het gebed herhalen als het nog binnen de Daruri tijd is.

Als iemand vergeet dat het kijken naar de qibla een voorwaarde is voor het gebed en hij bidt in een andere richting, dan is zijn gebed ongeldig en moet hij het herhalen, ook al is de tijd van dat gebed al verstreken.

De hier genoemde herhaling van het gebed geldt alleen voor de verplichte gebeden. Vrijwillige gebeden worden nooit herhaald.

Hidden
Hidden
Hidden
Vond je dit antwoord nuttig?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
To top