#334 2 minuten
Vraag

Wat is wudu’ (rituele reiniging)?

Wudu’ is het reinigen en afvegen van bepaalde delen van het lichaam vóór het gebed of andere daden van aanbidding zoals tawaf.[1]

Net zoals het verrichten van wudu’ een daad van aanbidding door Allah is, is het ook een daad van lichamelijke reiniging. Wie wudu’ verricht, verdient dus goede daden (hasanat). Wudu’ wist ook vroegere zonden uit en resulteert in vergiffenis daarvoor.

Het is belangrijk om op te merken wat de Profeet (p.b.u.iman) heeft gezegd:

“Wie wudu’ verricht zoals ik, zijn vroegere kleine zonden worden vergeven.”[Muslim]

En:

“Als een man de wassing perfect verricht en vervolgens het verplichte gezamenlijk gebed verricht, zal Allah zijn zonden vergeven die hij tussen dat (gebed) en het (volgende) gebed heeft begaan totdat hij het gebed verricht.”[Muslim]

Wudu’ is een belangrijk onderdeel van het leven van een moslim, omdat het helpt zich te onthouden van zonden en in feite de voorwaarde is voor het gebed, “de beste daad.” [moslim]Met betrekking tot deze kwestie heeft Rasulullah (p.b.u.iman) gezegd:

“De sleutel tot het Paradijs is het Gebed, en de sleutel tot het Gebed is Wudu’.” [Tirmidhi]

[1] Tawaf is een rituele handeling die onderdeel is van de islamitische pelgrimstocht (hajj of umrah). Een bedevaartganger loopt 7x om ka’ba heen.

Hidden
Hidden
Hidden
Vond je dit antwoord nuttig?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
To top