#442 1 minuut
Vraag

Wat zijn de niveaus van Ihsan

Imam Ibn al-Qayyim, moge Allah hem genadig zijn, zei: “Ihsan heeft drie niveaus:

  1. De eerste graad: Ihsan in intentie, d.iman.z. het zuiveren en reinigen van de intentie. De Muhsin moet een duidelijke intentie hebben en vastberaden zijn om het goede te doen omwille van de Almachtige Allah.
  2. De tweede graad: Ihsan in conditie, d.iman.z. in een toestand verkeren om Muhsin te zijn. Muhsin blijven tegenover Almachtige Allah en tegenover mensen ondanks de omstandigheden.
  3. De derde graad: Ihsan in de tijd, d.iman.z. een Muhsin blijven ondanks het verstrijken van de tijd. Nooit de toewijding in de aanbidding opgeven en vastberadenheid verliezen.

Allah zegt in heilige Koran:

قُلْ إِنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ‎﴿١٦٢﴾‏

Zeg: “Mijn salaat en mijn godsdienstoefening, mijn leven en mijn sterven behoren God toe, de Heer van de wereldbewoners. [de Koran 6:162]

Je intentie moet oprecht zijn en gericht op de Almachtige Allah en niemand anders. De hoogste vorm van Ihsan is alleen verbonden met Allah, aangezien Ihsan een eigenschap van Hem is. Slechtheid, die in strijd is met Ihsan, is het gevolg van onvermogen en onbekwaamheid, en beide omschrijvingen kunnen nooit toegeschreven worden aan de Schepper.

 

Hidden
Hidden
Hidden
Vond je dit antwoord nuttig?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
To top